Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stát vrazí do sčítání lidu asi 2 000 milionů korun a pak těm nasčítaným číslům nevěří ? Proč tedy platíme ročně dalších asi 500 milionů korun na chod obskurního statistického úřadu, když je to všechno na nic.

Můžeme okamžitě důchodcům přidat 200 korun ročně, úřad zrušit bez náhrady a každé 4 roky vyplácet důchodcům bonus 800 Kč v rámci přestupného roku.

Stačí zrušit jeden jediný úřad z desítek dalších zcela zbytečných.

0 0
možnosti

To, že se při sčítání neukázal skutečný počet Romů v ČR, není přece chyba Českého statistického úřadu. Chybu je třeba hledat jinde :-)

3 0
možnosti

Možná je problém v tom, že někteří lidé nevědí, co je národnost a zaměňují ji se státní příslušností, popřípadě s tím, v které zemi se narodili.

0 0
možnosti
Foto

A v čem je jako ten problém ?

0 0
možnosti

No oni si Romové nikdy nedělali moc velkou hlavu z toho co nám ostatním řeknou a napíší do nejrůznějších formulářů (pokud to ovšem není nějaká žádost o sociální dávku, to pak je to vyplněno pečlivě, samozřejmě tak, aby nebylo pochyb, že žadatel má na dávku nárok), v tom to mají trochu jako ti muslimové, lhát nevěřícímu taky pro ně není žádný prohřešek.

3 0
možnosti

Jen pro zajímavost: kniha „Průvodce brněnským Bronxem“ Kateřiny Šedé byla nominována na cenu Magnesia Litera v kategorii publicistiky. Romští aktivisté neskrývají rozčarování. Jedním z nich je i Jan Čonka. „Kniha, kterou Šedá napsala, se mi zdá být plná základních stereotypů o Romech,“ netají se svým názorem. „Jsem přesvědčený, že tím, co napsala, vytlačila Romy na ještě větší periferii, než jsou. Nominací jsem byl tudíž překvapen a říkal jsem si, kdo vlastně knihy vybíral. Nechápu, proč má kniha takový obdiv. Beru ji jako špatný vtip,“ říká romský aktivista.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že za Romy lze považovat pouze ty osoby, které se k této národnosti vědomě přihlásí při sčítání obyvatelstva. Tyto údaje lze snadno zkonfrontovat s výběrovými etnicko sociologickými šetřeními, které budou postupovat podle nějakého objektivního vnímatelného kritéria.

2 0
možnosti

Pokud "za Romy lze považovat pouze ty osoby, které se k této národnosti vědomě přihlásí při sčítání obyvatelstva", pak tu u nás v ČR skoro žádní nežijí. Co ale ty další desetisíce až statisíce Romů, kdy stát vyčleňuje ne miliony, ale miliardy korun na jejich integraci?

Navrhujete integraci zrušit?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS