Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přijmout bez výhrad tvrzení, že za jakýmkoli úmrtím na bojové chemické látky stojí výhradně Asad a brát to jako nezpochybnitelnou pravdu může opravdu jen silně naivní a kritické myšlení postrádající jedinec. Už jen fakt, že byly použity dva různé bojové plyny - chlór a (pravděpodobně) sarin - indikuje, že tvrzení o vybombardované výrobně chemických zbraní, případně jejich skladu, jsou více, než možné. Tím nechci tvrdit, že to Asad nebyl, jen mě udivuje a zneklidňuje ta jistota některých, co tvrdí, že to byl na 100% Asad, aniž by měli sebemenší důkaz. Další věc, co mě silně zneklidňuje je, že vybombardovali sklady na letišti, o kterých tvrdili, že se v nich skladuje munice s obsahem bojových plynů, které jsou blízko civilní zástavbě. Buď věděli, že tam žádná taková munice není, pak je tvrzení, že Asad z toho letiště bombardoval sarinem civilisty, s vysokou pravděpodobností vylhané, nebo tam mají tak dokonale informované agenty, kteří mají seznamy skladované munice a jistotu, že tam nějaká není tajně, což je silně nepravděpodobné, a nebo ty sklady bombardovali s vědomím, že mohou bojovým plynem, který by při tom unikl do okolí, s vysokou pravděpodobností zavraždit možná až tisíce civilistů a to je válečný zločin a zločin proti lidskosti.

1 0
možnosti

Sleduji, že tu probíhá lítý boj o "chemickou pravdu", skupina rusofilů má silnou početní převahu.

Argumentačně už je to trošku na vodě.

0 1
možnosti

J41a89r75a 16R61a21n55k

13. 4. 2017 19:41

Kdo nam lze?

Use of chemical weapons in the Syrian civil war - Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Use_of_chemical_weapons_in_the_Syrian_civil_war

More than 1,400 killed in Syrian chemical weapons attack, U.S. says ...

https://www.washingtonpost.com/...syrian-chemical-weapons.../2013/.../b2864662-11...

National Security. August 30, 2013 ...

http://www.globalresearch.ca/syria-un-mission...used-chemical-weapons.../5363139

5 days ago - “Ashrafiah Sahnaya, 25 August 2013 117. The United Nations Mission collected evidence that suggests that chemical weapons were used in ...

How Is Syria Still Using Chemical Weapons? - The Atlantic

https://www.theatlantic.com/international/archive/.../syria-chemical-weapons.../52188...

Apr 4, 2017 -

1 0
možnosti
Foto

,,Zavraždil Bašár Asad „krásná miminka“ ?"

Pro rozparcelování Syrie každej krok ,,dobrej":-/ Praktiky- ,,vařily myšičky kašičku, ta tomu dala, ta tomu dala, ..." Něco Turkům, něco rusům, něco amíkům(,,základničky"), něco Íránu, něco (možná) Kurdům, něco ... A za vše může výhradně(?) Assad, tak toho z kola ven;-)

3 4
možnosti

Celkem vzato rozumně popsáno, ovšem zde opět narazíte na mnoho odborníků, kteří přesně vědí jak Asad s Putinem stáli u roznětky když sarin odpalovali.

5 2
možnosti
Foto

Otázka zní, proč by Asad schazoval na povstalce chemické zbraně, když povstalci ovládají jenom 13 procent území a vítězství má pomalu v kapse ? Odpověď zní. Masakry ciivilistů mu vždy v minulosti procházely, zejména v počátku syrského povstání. Udělal, ale stejnou chybu, jako předním udělalo mnoho diktátorů. Podcenil Donalda Trumpa. Nebo přesněji: špatně ho přečetl. Špatně si vyslovil výrok Trumpa, že může být dál v Sýrii. Jinak většina očitých svědků incidentu shodně uvádí, že bojovým plynem na město zaútočily dva Suchoje 22 syrského vládního letectva. Tyto stroje sovětské výroby (v kódu NATO „Fitter“) jsou skutečně schopné nést chemické zbraně v podobě bomb, raket či rozprašovacích kanystrů. Dva dny po tragédii na místo dorazila reportérka britského deníku Guardian Kareema Shaheena, která vyfotila zmíněný kráter po bombě. Tvrzení, že mohly chemickou nálož odpálit teroristé je v dnešní době plné mobilů a kamer a špionážních družic a města plného cizinců těžko utajitelné.

5 10
možnosti
Foto

To, že ty letouny mohou něco nést, neznamená, že něco nesly.

8 3
možnosti
Foto

V Sýrii byl nasazen i yperit: „Organizace pro zákaz chemických zbraní potvrdila, že městečko Marea na severu Sýrie se v létě 2015 stalo terčem chemického útoku. Během bojů mezi hnutím Islámský stát a syrskými rebely tam hořčičný plyn zřejmě zabil dítě. Je to první prokázané použití bojového plynu od doby, kdy syrská vláda zlikvidovala svůj chemický arzenál. O tom, že si islamisté vyrábějí vlastní bojový plyn, je podle britské BBC přesvědčena i americká vláda. V srpnu 2015 na údajné využívání chemických zbraní Islámským státem upozornil i deník The Wall Street Journal.“

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/na-syrskem-bojisti-zabijel-yperit-drv-/zahranicni.aspx?c=A151105_202101_zahranicni_mlb

6 1
možnosti
Foto

Městečko Marea na severu Sýrie se v létě 2015 stalo terčem chemického útoku, ale věrohodně se nikdy nepotvrdilo, kde byl granát získán a kdo jej vlastně odpálil. O tom, že si islamisté vyrábějí vlastní bojový plyn, je podle britské BBC přesvědčena i americká vláda, ale dodává, že ji k tomu musel dopomoc osoba z Evropy, protože vyrobit sarin není jednoduché. To jedna věc a druhá je jak je dostat na druhou stranu a nebýt zasažen sám. To, co islamisté umí je vyrobit chlór a ten dají do kanystru a na dálku odpálí. Podle vojáků je účinek spíš psychologický, než fyzický. Je to snaha vyvolat strach.

1 4
možnosti

Přesně tak. Nápadně to připomíná titulek filmu: Ještě větší blbec, nežli jsme doufali

A když už jsem u toho nevhodného vtipkování, tak ještě jeden - dnešní, Astonův žertík: „Poté, co vyhodili Iva Mathého, je Petr Dvořák očividně nejlepší ředitel ČT. Zvláště pak televizní zpravodajství vedené jím řízeným týmem se dostalo na špičkovou úroveň.“

3 0
možnosti

Trumpova akce je spíše paralelou k fimu "Vrtěti psem". ;-)

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS