Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč by Organizace spojených národů a Organizace pro zákaz chemických zbraní lhala? To nějak nechápu. Všichni uznali závěry šetření, samozřejmě mimo Ruska. Přitom od prvního dne bylo jasné, že to byla puma a že ji shodil syrské letadlo. Věděl to jako první Izrael, který Sýrii, jako svého úhlavní nepřítele sleduje neptržitě tak, že přes území Syrie neproběhne ustrašená myš, aby o tom Izrael nevěděl. Asad chemické zbraně měl a ne jednou je použil. Zda je odevzdal všechny, tak za to se nemohlo zaručit ani Rusko.

3 5
možnosti
HP

Tak pokud jde o ten Izrael, do jisté míry máte pravdu. Např. v Sýrii již několik let v řadách tzv. povstalců bojuje i skupina džihádistů z Kavkazu, označovaná za „Prapor přistěhovalců do Sýrie“, usilující zde o zavedení práva šaríja, jak o tom psal Times of Israel, který toto radostné oznámení spolu s příslušnou videonahrávkou objevil na facebookové stránce Free Syrian Army. A jak jsme o tom již byli informováni na webu Českého rozhlasu, začali tzv. Kavkazané proti Asadovi bojovat „pod velením opoziční islamistické skupiny Fronta an-Nusrá“. Zde je pak odkaz na video, které nebylo na YouTube zveřejněno za účelem prezentace násilí, ale pro zdokumento­vání válečných zločinů. Autentické video dokládá zvěrstva, která 15. dubna 2017, páchala Fronta an-Nusrá při útoku na konvoj autobusů u Alepa, kde za­hynulo z prorežimních šíitských vesnic evakuovaných 112 osob, včetně 68 dětí, přičemž zraněno bylo 55 dalších. Tedy mrtvých a raněných zde bylo mnohem více než v Šajchúnu. Zabito a zraněno zde tolik dětí bylo především proto, že na konvoj útočící rebelové děti k autu se skrytými výbušninami přilákali jim rozdávanými chipsy:

https://www.youtube.com/watch?v=EmkK0jXSJQs

V první reakci na tyto šokující události některá americká média, včetně CNN, uvažovala o tom, že z masakru obviní syrský režim. Ovšem Rami Abdul Rahman, ředitel Syrské observatoře pro lidská práva (SOHR), během televizního rozhovoru pro CNN striktně prohlásil, že nevěří tomu, že by za útokem mohl stát syrský režim, který nemá potřebu své sympatizanty zabíjet.

2 1
možnosti
Foto

To je konspirací, teorií, důkazů, svědectví..... můžete tedy prosím objasnit proč Rusko na půdě OSN vetovalo možnost důkladného vyšetření?

6 2
možnosti
Foto

A jak se to stalo? Co Rusko vlastně vetovalo? To je mi docela záhadou.

Chtěl by to, pane Falško, nepsat unáhleně, ale příspěvek uveřejnit až po důkladném studiu podkladů, včetně odkazu na ty podklady.

2 4
možnosti
Foto

díky za precizní článek, karma R^

8 4
možnosti
KB

K11a78r27e93l 19B19o19k

28. 10. 2017 9:53

Vrána k vráně sedá.

5 5
možnosti
BM

Výborný článek. Díky

6 3
možnosti
VH

Za vše může USA, které lže. Všechny orgány OSN jsou prolhané. Vrahy jsou (jako vždy) USA. Možná lépe imperialisté z Wall Steet (Vólstýt).

Nevystačil byste s několika takovými hesly?

7 1
možnosti
HP

Asi jste četl úplně jiný článek. Můžete sem dát odkaz, kde tento autor článku říká, že "Všechny orgány OSN jsou prolhané" ?

5 0
možnosti
Foto

Podle vyšetřování OPCW ( Organizace spojených národů a Organizace pro zákaz chemických zbraní) došlo jednoznačně k tomu, že sarin, o kterém oraganizace mluvila už ve své předchozí zprávě na základě zkoumání vzorků z těl obětí a zraněných, byl doručen na místo leteckou pumou, která vzhledem ke sledování leteckého provozu v té době nad Chán Šajchúnem jednoznačně prokazuje, že letadlo, které tam tuto bombu dopravilo, patřilo letectvu syrského režimu. Za dubnový útok na syrské město Chán Šajchún, při kterém přišly o život desítky lidí, může syrská vláda uvedla ve své závěrečné zprávě o výsldku šetřeníOrganizace spojených národů a Organizace pro zákaz chemických zbraní.

3 3
možnosti
HP

Ano, na základě zkoumání vzorků z těl obětí, převezených do Turecka. A kde máte to vyšetření obyvatel, zasažených chlorem?

1 0
možnosti
Foto

Ode mě karma a k tomu jedna poznámka. Jedna věc jsou pozorování lékařská, chemická, biologická, pohybu letadel a další, která všechny lze zmanipulovat a zfalšovat a hodit to na Asada.

Co však zfalšovat nelze, je cui bono? Tedy, komu ten útok prospěl? Asadovi? To by musel být slabomyslný, což zcela určitě není.

Nebo snad, že ho některý vyšší důstojník chtěl poškodit a nařídil ten útok. Ano, to by možné bylo, ale i já bych takového zrádce nechal na místě, bez soudu popravit. A oni to moc dobře vědí.

Prostě to, podle mě zorganizovaly tajné služby těch států, kterým se nehodilo, že povstalci ztrácejí půdu pod nohama. Nebo jsou ti povstalci natolik vyspělí, že to zorganizovali sami.

Rád bych také viděl ty zraněné a mrtvoly, protože ty asi nikdy nebyly shromážděny v jedné chlazené márnici k dalšímu zkoumání. Vše se posuzuje na základě nejrůznějších zpráv a je velmi těžko ověřitelné.

8 2
možnosti
HP

Tak vzorky ke zkoumání šli do laboratoří jen z ostatků těch, které Bílé přilby odvezly do Turecka. Podivné...

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,80
  • Průměrná čtenost 2427x
příležitostný publicista