Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak se ukázalo, na stránkách Rady bezpečnosti je již nově upravená zpráva, ve které se uvádí:

The crater was estimated by forensic experts to have a diameter of approximately 1.5 to 1.65 m and a depth of between 42 and 51 cm.

Tedy s tím již nelze než souhlasit - kráter má rozměry 1,5 x 1,65 m.

0 0
možnosti
Foto

Letecká bomba může mít i válcovitý tvar, avšak i tak je na konci trupu vybavena aerodynamic­kými stabilizátory. Tedy zpravidla na zádi pumy nacházíme aerodynamické stabilizační plochy, spojené kruhem. Po stabilizátorech však na fotografii, která byla (i podle JIM) pořízena několik málo hodin po jejím údajném dopadu na silnici, nenacházíme v kráteru, ani v jeho okolí, sebemenší stopy.

Podle prof. Postola vzhled válcovité schránky, zřejmě uříznuté z těla letecké neřízené rakety ráže 122 mm, vypouštěné proti pozemním cílům (nebo z rakety ráže 122 mm do raketometu Grad), neodpovídá tomu, že by byla shozena z letadla a vybuchla při dopadu. Spíše to vypadá, jako by nad válcem s kapalným sarinem byla odpálena nálož, která válec zploštila, takže sarin pod tlakem unikl. Každopádně má prof. Postol pravdu v tom, že „žádná kompetentní analýza by ne­měla opominout skutečnost, že podezřelá nádoba se sarinem byla zmáčknuta tlakem zvenčí, místo toho, aby v ní explodovala nálož a roztrhla ji zevnitř“.

0 0
možnosti

Inu, Karthago musí být zničeno!

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS