Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

A vůbec - proč se hned od začátku covid NELÉČIL, resp. proč se aktivně nehledaly možnosti léčby jako je tomu u každé nemoci? Dříve jsem nezažil, že by lékaři jen tak postávali a bezmocně (kromě nasazení ventilátoru v nejhorším případě) kroutili nad nemocnými hlavami. Odnepaměti tomu bylo tak, že vždy hledali všechny možné způsoby léčby, kombinovali, zkoumali a léčili!

Ale od jara minulého roku nastal u covidu zlom. Jak z rukávu se sypaly restrikce, zákazy, postihy, čekalo se a dosud se čeká na vakcínu. Co má tohle znamenat? Někdo si s Hippokratovou přísahou vytřel zadek?

1 0
možnosti
Foto

Společnost v covid pandemii trpí tím samým, čím trpí v řadě dalších oblastí: absencí diskuse odborné veřejnosti. Kdyby byl Babiš opravdovým krizovým manažerem, ustanovil by širokou komisi složenou z primářů nemocnic, virologů, epidemiologů, případně dalších specializací, které by mohly přinést svou trošku do mlýna. Ti by měli povinnost se co 14 dnů scházet a sdělovat si své poznatky z léčení lidí zasažených covidem. Oni by měli navrhovat opatření, o kterém by byli na základě svých profesních zkušeností přesvědčeni, že přinese úspěch. Jejich povinností by bylo po každé schůzce, lhostejno jestli virtuální nebo skutečné, přijmout usnesení, které by stanovilo postup na dalších 14 dní. Věřím tomu, že kdyby se to takto dělalo od samého začátku, nebylo by třeba nouzového stavu ani lockdownu a ani by na pořadu dne nebyly přeplněné nemocnice.

3 0
možnosti
Foto

Protože by nebyl příplatek na kovidové lůžko.

0 0
možnosti
Foto

Jak si slovenští občané vybojovali ivermectin: Pod tlakem prudce vzrůstající smrtnosti a masového živelného obstarávání ivermektinu občany i lékárnami v sousedním Rakousku, stejně jako dokonce požívání veterinární verze léku, vydal resort zdravotnictví 19. února povolení k terapeutickému používání neregistrovaného léku Ivermektin v počtu 20 tisíc kusů. 22. února oznámila mluvčí ministerstva zdravotnictví, že šéf resortu Krajči povolil do té doby největší dovoz léků s účinnou látkou ivermektin. Ministr konstatoval, že je na distributorovi, jak rychle je dodá. Ministerstvo to podle něj neumí ovlivnit:

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/jak-si-slovensti-obcane-vybojovali-ivermektin-40352134

2 0
možnosti
VV

Pred sto lety ucili Cesi Slovaky.

Dnes je to naopak.

2 0
možnosti
JR

J70a28n 57R76á96ž

27. 2. 2021 15:24

Pro Babiše, kterému záleží jen a pouze na tom vyhrát volby je jediným odborníkem, kterému naslouchá a je ochoten se jeho radami řídit, jeho PR manažer. To potvrdí v soukromém hovoru všichni z jeho okolí

0 0
možnosti
ZJ

Z deseti milionů, pět milionů odborníků.

0 2
možnosti
Foto

Na to, abyste pochopil, že Babiš a jeho vláda se neřídí názorem specialistů a příslušných vědců, nemusíte být žádný odborník. Na to vám stačí být normální člověk. NORMÁLNÍ.

4 0
možnosti
Foto

Pokud jste včera ve Sněmovně a následně na tiskovce poslouchal premiéra a další členy vlády, tak by vám mělo být zřejmé, pros se děje tak, jak se děje a ne tak, jak by se dít mělo.

4 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista