Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naprosto souhlasím s článkem. Jenom si dovolím připodotknout, že manipulace s pravdou a falšování nedávných dějin není něco, na co by měli monopol Palestinci. Ta současná snaha popírat terorizování a vraždění rusky mluvících obyvatel na Donbase Ukrajinskou armádou v roce 2014 a pokusy vykládat, jak se měli rádi a nažívali harmonicky je ze stejného škopku. A to včetně relativizace upálených v Domě odborů kdy už si to podle mnoha diskutérů udělali vlastně sami.

2 11
možnosti
JK

Jo pane ale koho to zajímá. Všichni zúčastnění jsou už mrtví. Když Vy sám umřete /nebo já nebo kdokoliv jiný/, jeden či několik málo nejbližších lidí bude nejdřív v šoku, pak to vezmou racionálně a nechají tělo zahrabat, pak budou naštvaní při vyřizování dědictví a pak do běla rozpálení, že po sobě člověk před smrtí neuklidil a kdo se má s tím nepořádkem babrat. Po roce dvou to bude i těm nejbližším za vyřízenou věc. Cizí lidé nic z toho ani nezaregistrují. Oni totiž neregistrovali ani naši existenci za života. Taková je naše důležitost na tomto světě.

2 1
možnosti
Foto

„Nacisté vstoupili do této války s poněkud naivní představou, že vybombardují všechny ostatní, ale že je nikdo bombardovat nebude,“ řekl v roce 1940 velitel Royal Air Force (RAF) Arthur Travers Harris.

8 0
možnosti
JK

Židi zachází s Araby docela v rukavičkách. Jenom nevím, co z Gazy zbyde, protože pokud se zboří každý dům se vstupem do tunelů, tak půjde většina baráků k zemi. A to ještě Židi sázejí na to, že pod tím potokem ve vádí Gaza žádné tunely nejsou.

4 0
možnosti
Foto

J18i11ř26í 81K35i70n15d95l

15. 10. 2023 18:47

Podle Rady bezpečnosti OSN nový stát Palestina vznikne, až bude uzavřen trvalý a spravedlivý mír. Když Palestina uzná stát Izrael a spolu se dohodnou na trvalých hranicí. Od roku 1967 Palestinci na to reagují stejně. Žádné jednání s Izraelem, žádný mír s Izraelem, žádné uznání Izraele. Přesto i když nebyly splněny tyto podmínky Izrael předal Gazu v roce 2005 Palestincům. Vystěhoval své obyvatele. Byla to prosperující část Izraele. Mezinárodní organizace od Židů zakoupily skleníky, zavlažovací zařízení. Vše jako dar předali Palestincům. První co udělali, že vše rozmlátili. a nechali pár skleníků, aby ve skrytu mohli kopat tunely na pašování zbraní. Gaza se stala výcvikovým táborem teroristů. Začali teroristické útoky na Izrael a Egypt. Obě země jako důsledek těchto útoků uzavřeli Gazu plotem a určili místa, kterými lze do Gazy vystoupit a vyjít. I přesto ze strany Izraele proudí do země humanitární pomoc, pak plyn, ropa, elektřina, voda a poskytuje jim ošetření v závažných případech, Obyvatelé mohou studovat na jejich školách,

25 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, ale nelze zapomínat ani na Íránem podporovanou organizaci Palestinský islámský džihád (PIJ), která je po Hamásu druhou největší teroristickou skupinou v Pásmu Gazy. Hamás i PIJ vyznávají ideu „osvobození Palestiny od řeky Jordánu po Středozemní moře“ prostřednictvím ozbrojeného džihádu. Tyto dvě skupiny neuznávají dohody, které byly podepsány mezi Organizací pro osvobození Palestiny (OOP) a Izraelem, tedy jsou proti navrhovanému zřízení Palestinského státu na Západním břehu Jordánu, v Pásmu Gazy a ve východním Jeruzalémě. Jediné řešení, které jsou tito Palestinci ochotni přijmout, je zánik státu Izrael.

11 0
možnosti
EH

Jsem chcimírka. Chápu potřebu protiútoku, ale oslavovat ho nebudu. Evropa taky nebombarduje mešity po teroristickém útoku a víme, kde se to líhne.

Nemá to tam spravedlivé řešení. Po této válce přijde za pár let další válka a pak další a další.

Z kulturních důvodů fandím Izraeli a po islámu netoužím. Izrael je jediný stát, který nechodí kolem islamistů po špičkách. Nicméně současný přístup nikam nevede.

PS: Drážďany jako chybu považuje třeba Kurt Vonnegut. Jedna věc je volat po krvi z bezpečí, druhá nechat si na hlavu padat bomby.

5 15
možnosti

P60a26v45e10l 77Š87i49m20s28a

15. 10. 2023 18:12

Mě by se taky moc líbilo kdyby se všichni měli rádi, nebo se aspoň nezabíjeli, jenže taková situace tu není. Vzhledem k velikosti Gazy, historii ,... lze jen těžko věřit, že by to byl pro palestince nějaký velký šok. Navíc odtamtud střílejí neustále. Všichni dostali čas na přesun na jih (jasně bude chaos a panika, ale srovnávat s tím co provedl se to fakt nedá ani když Gazu srovnají se zemí. Protože odtamtud ty lidi napřed vyženou. A oni si stejně od malinkatých robátek budou pořád vštěpovat jak jsou ti izraelci zlí,....

16 0
možnosti
LH

Stupidní je označit za stupidní kritiky ty, co poukazují na to, že trpí civilní obyvatelstvo. Utrpení civilního obyvatelstva v pásmu Gazy je fakt. Pokud na to někdo poukáže, neznamená to automaticky, že jakkoli popírá zvěrstva spáchaná Hamásem. Gaza i Západní břeh jsou líhní islamistických teroristů, to je nepopiratelná skutečnost. Proč tomu tak je, má nicméně poměrně jednoduché vysvětlení a není žádným tajemstvím, že Izrael má v tomto případě taky máslo na hlavě. Ta situace tam není a nikdy nebyla černo-bílá. Pokud to někdo černo-bíle vidí, vůbec nepochopil podstatu tamního mnohaletého konfliktu. Volat na základě černo-bílého vidění světa po kolektivní vině a ospravedlňovat tím utrpení civilního obyvatelstva je ve své podstatě totožné s principy, na jejichž základě militantní fanatičtí islamisté nenávidí všechny Izraelce.

6 22
možnosti
PJ

hmm, tady ten narativ , že v Americe bijí černochy mi opravdu začíná vadit pane Havlík. Možná by jste je s tím máslem na hlavě mohl rozepsat a to prosím z obou stran. Jenomže to neuděláte, protože by jste popřel to , co jste napsal.

20 3
možnosti

Nic co by mě překvapilo.

Fanatici páchají šílená zvěrstva.

Politici budou obhajovat svou ideologickou rovinu bez ohledu na cokoliv.

Nemálo lidí věří na plochou Zemi, tudíž víra v nevinnost Hamasu nemůže být otřesena pár fotkami.

Nemohu si pomoci, že mnohem důležitější jsou hlasy z důležitých států. Co řekne Rusko, Hamas či Irán víme, tudíž to ani nemusíme číst. Natož se nad tím rozčilovat

3 0
možnosti
LS

Velmi dobře napsáno. Je dát si souvislost s posledním odstavcem a to s Drážďanami. Nikdo nikdy neuznal bombardování Drážďan za zločin a to se použili především zápalné pumy. Proč? Protože Německý národ jako takový byl vinen za všechny zločiny co se staly během 2 světové války. Stejně je nutné pohlížet na Palestince. Jako národ spáchali už X krát zločiny proti míru a je třeba snima takto jednat.

21 1
možnosti
EH

Zároveň se Drážďanami nikdo nechlubí.

Američané se jezdí klanět do Hirošimy, přitom motivace byla naprosto stejná.

Dnešní svět neospravedlňuje masakry a genocidy civilistů válkou.

5 3
možnosti
JM
Foto

J92i26ř13í 21K43i73n26d91l

15. 10. 2023 13:11

Masivní izraelské bombardování Gazy se zatím nekoná. Bombardují se objekty, které souvis s Hamasem. Pokud se ukáže nutnost bombardovat civilní cíle obyvatele předem upozorní na nálet. Jenže Hamas nedovolí civilistům objekt opustit.

24 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 20,56
  • Průměrná čtenost 2414x
příležitostný publicista