Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Návrh zákona o omezené legalizaci konopí pro rekreační účely schválila spolková vláda. Podle předloženého návrhu bude platit legalizace jen pro plnoleté, kteří budou moci držet maximálně 25 gramů či pěstovat tři rostliny konopí na osobu. Vznikat tam budou i regulované „konopné kluby“ pro až 500 členů. Na návrhu se shodla německá vládní koalice. Norma, schválená spolkovou vládou, musí ještě projít parlamentem a mohla by začít platit již tento rok. „Dosavadní protidrogová politika byla bohužel neúspěšná,“ řekl spolkový ministr zdravotnictví Lauterbach, citovaný listem Süddeutsche Zeitung, při obhajobě předložené normy. Podle ministra spotřeba konopí v Německu již řadu let roste a dosavadní represe se míjely účinkem.

https://www.sueddeutsche.de/politik/cannabis-legalisierung-lauterbach-gesetz-erlaubt-1.6134047

0 0
možnosti

...užívání, tedy aplikace (kouření, šňupání, nitrožilní aplikace, vdechování) zakázaných návy­kových látek není v ČR protiprávní, což vlastně znamená, že se svým tělem si v případě aplikace může každý dělat téměř vše, co se mu zlíbí...

Zdroj: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807221

K tomu doplňuji : pak také zavést pravidlo, že náklady na léčení zdravotních následků si každý platí sám....a tvrdě vymáhat !

1 0
možnosti

Jsem pro a to zejména pro lidi obézní, kuřáky, konzumenty alkoholu...rovnou zavést placené zdravotnictví pro všechny, protože za 99 % úrazů si také lidé mohou sami...

2 0
možnosti

Co tedy říci závěrem. Snad že legalizace marihuany u nás k rádoby převratnému poklesu obžalob v trestních věcech nepovede. Neboť dealeři budou i nadále nabízet u nás všechny drogy, označované za nelegální.

Zdroj: https://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807221

Tento závěr by měl vycházet z nějakých čísel. Vzhledem k tomu, že jste jen psal svůj názor aniž byste ho měl podložený čísly (nebo jste je jen neuvedl), nemá cenu ani vytištěného papíru.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, že nevychází z čísel, ale vychází z obecně známých zkušeností a z logiky věci. A pokud s mým názorem nesouhlasíte, máte na to plné právo, můžete napsat svůj vlastní článek a na blogu iDnesu ho publikovat. Ostatně, o žádných směrodatných číslech v tomto směru nevím, máte odkaz na zdroj?

1 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista